Ιστορικό & πληροφορίες του CheapBIKES(Ποδηλατάκι)

Το "ποδηλατάκι έχει μεγάλη και σταθερή πορεία στην πόλη των Χανίων από το 1960, όπου σε ηλικία 16 ετών ο Χελιουδάκης Νίκος ανοίγει το κατάστημα στο χώρο που βρίσκεται και σήμερα. Αντικείμενο εργασίας ήταν οι επισκευές και οι ενοικιάσεις σε ποδήλατα και μηχανάκια.

Εκείνη την εποχή υπήρχαν τα αντρικά ποδήλατα (διπλοσκέλετα και μονοσκέλετα), τα κουρσάκια (κλασσικά ποδήλατα χωρίς ταχύτητες) Ευρωπαϊκής παραγωγής. Τα γερμανικά Gerrig, Vismarg, Phoinix, Flandra, τα Βρετανικά Phillips, BCA.    

1965:Βγαίνουν στη μαζική παραγωγή και το εμπόριο οι κούρσες( αγωνιστικά ποδήλατα) Αγγλίας, Γαλλίας και Γερμανίας.       

1967-1968:Ο Ν. Χελιουδάκης φέρνει τα πρώτα παιδικά με σαμπρέλα. 1970: Φέρνει τα πρώτα MTB Velamos (Τσεχοσλοβακίας)και τα ESKA κούρσες (Τσεχοσλοβακίας), MTΒ.            

1974 και μετά:Αυξάνονται γενικά οι πωλήσεις ποδηλάτων. Τα ποδήλατα χρησιμοποιούνται ακόμα ως μέσο βασικό μεταφοράς αλλά και τα παιδικά ποδήλατα ως μέσο ψυχαγωγίας..              

1992:Έρχεται στο μαγαζί ο Μαραγκουδάκης Γιάννης ως βοηθός Χειμώνα και Καλοκαίρι. Παράλληλα τα καλοκαίρια της δεκαετίας του '80 και '90 απασχολείται και ο Χελιουδάκης Γιάννης.    

2004:Βγαίνει στη σύνταξη ο Χελιουδάκης Νίκος και κάνουν έναρξη οι Χελιουδάκης Γιάννης. και Μαραγκουδάκης Γιάννης, ως υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος ο πρώτος και ως υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος ο δεύτερος. Έτσι ουσιαστικά το Ποδηλατάκι περνάει σε ένα άλλο νέο κύκλο και εποχή.